Pensiunea „Izvoarele Doftanei” se află într-un loc de poveste, pe marginea râului Negraș, unde poluarea nu și-a făcut simțită prezența nici până în ziua de astăzi. Localizată la marginea pădurii, la 4 km de centrul satului Trăisteni, pe un drum forestier accesibil, pensiunea pregătește locul ideal pentru o tabără de poveste. Pensiunea dorește să ofere turiștilor un loc unde să uite de stresul curent și să se desprindă de aglomerația urbană.

Pensiunea are capacitatea totală de 42 locuri pentru participanții în tabără, repartizate în 17 camere complet mobilate și utilate. Toate camerele dispun de băi proprii, TV, cablu TV, balcon. Capacitatea pensiunii este de 14 camere duble dispuse pe două niveluri și de 3 apartamente situate la mansarda pensiunii.

Pensiunea dispune de o suprafață mare de joacă, foișoare și o sală de jocuri în care copiii pot să se destindă cu activitățile de recreere în ateliere serioase de joacă. De asemenea, pensiunea este accesorizată conform pretenților grupurilor organizate: sala de conferinta cu o capacitate de 20 persoane, dotată cu videoproiector, flipchart și ale consumabile. Pensiunea dispune de o sală de jocuri acoperită unde se pot desfășura activități educaționale statice. Are o curte imensă în care se pot desfășura activități dinamice în aer liber, un teren cu gazon natural, foișoare, leagăne și loc special pentru focul de tabără.

Pensiunea Izvoarele Doftanei are restaurant propriu, meniul taberei este propus de bucătar cu experiență, ținând cont de vârstă, dar și de participanții care au intoleranțe sau alergii alimentare, ori cultura și religia nu le permit anumite alimente. Restaurantul are o capacitate de 100 de persoane, bucătaria fiind utilată la nivel european, oferind preparate din bucătaria tradițională românească.

Piesa de rezistență culinară și aproape gurmandă este o brânză autentică, făcută de crescătorii de vite de pe Valea Doftanei, înregistrată de ani buni la OSIM și se numește cașcavea. Este unul dintre deliciile tradiționale românești, cu un gust și cu o aromă deosebită. Localnicilor le place să creadă că flora spontană din pajiștile montane au o compoziție deosebită, apa este necalcaroasă, astfel transferând laptelui calități și gusturi deosebite. Nu știm cât este legendă, dar un lucru e cert: pășunile și fânețele de la poalele masivelor Baiului-Grohotiș sunt sută la sută naturale, asupra lor neintervenindu-se cu chimicale.

Pensiunea „Izvoarele Doftanei” este în esență o frumoasă cabană în stil austriac, amplasată la poala pădurii, pe valea pârâului Negraș, afluent al râului Doftana, într-o zona liniștită, cu o priveliște absolut mirifică.

Obiective turistice și împrejurimi

  • Cheile Doftanei [la 8 km de pensiune] au o lungime de 300 de metri și o lățime de 15-20 metri, se află pe drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei. În trecut delimitau o cale ferata îngustă, astăzi pereții verticali ai acestora delimiteaza drumul comunal
  • Rezervația Glodeasa – Teșila [la 11 km de pensiune] reprezintă o pădure virgină de fag și brad, cu vârste de 200-300 de ani. Rezervația se află la o altitudine cuprinsă între 700 și 900 metri și ocupă o suprafață de peste 500 hectare
  • Cheile „La Tocile” [la 15 km de pensiune] au o lungime de 3 kilometri și mărginesc lacul Paltinu
  • Râul Doftana, acompaniază drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, este afluent al râului Prahova. Cursul superior poartă numele de râul Predeluș
  • Lacul Paltinu / Păltinoasa deservește cu apă potabilă a orașele Câmpina și, parțial, Ploiești. Este recunoscut pentru fauna bogată in pești rapitori, precum biban, știucă sau clean
  • Barajul Paltinu, construit intre 1968-1971 are forma de arc, are o înălțime maximă de 108 metri și o lungime de aproape 500 metri.
  • Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Trăisteni, numită și Catedrala Ciobanilor, construită între anii 1926 și 1942, este una dintre cele mai frumoase biserici din Muntenia.
  • Ruinele bisericii vechi din Trăisteni, construită in 1724 de Constantin Cuculeata.
  • Biserica Adormirea Maicii Domnului din Teșila, zidită de Bucur Săvulescu în 1878.
  • Munții Baiului, Grohotiș si varful Secaria, aflat in apropierea satului Tesila.
  • Muzeul de Arte Plastice din Teșila, unde sunt expuse o parte din lucrarile Taberei internaționale de artă plastică Valea Neagră.
  • Momumentul Eroilor (1975), din satul Teșila.