AdLittera

Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera a căpătat personalitate juridică în 2017. Marca AdLittera a funcționat ca un program de Responsabilitate socio-culturală din 2009, sub egida atelierului de creație d’Avid Boutique.

AdLittera a conceput, implementat și dezvoltat programe complexe și proiecte solitare dedicate publicului din România. Astfel, din 2010 AdLittera a provocat o serie de produse și servicii culturale, folosind ca vehicul de empatie a conceptul edutainment, educație prin distracție.

Astăzi, cu efort și ardoare, am ajuns să înseninăm publicul și să aducem puțină prospețime în piața culturală autohtonă. Revista culturală SemneBune.ro, Concursul de debut literar Incubatorul de condeie, evenimentele Bagajul de cultură, Lectura de joi, Scrie-ți povesteaDrumul cărții și alte acțiuni de animație culturală – punctuale sau multi-anuale, sunt proiecte din portofoliul AdLittera.

În Centrul de sondare a opiniei publice și de cercetare a pieței (CSOPCP AdLittera) spargem globurile de cristal, evităm interpretarea poziționării aștrilor, nu practicăm chiromanție și nu citim în bobi.  Studiile noastre sunt axate pe piața educațională, în industria culturală și calitatea vieții.

Ultimele interogări către firmele cu capital românesc arată că majoritatea  nu au nici resursele financiare și nici obișnuința de a apela la serviciile de cercetare a pieței. Totuși, suntem alături de capitalul autohton pentru consultanță sau pentru proiecte sociologice cu anvergură mică. SBook este ultimul sondaj în industria de carte din România iar CCVS este un sondaj de clarificare a calității vieții salariaților din mediul privat.