Complexul turistic Nicodor este situat la poalele munților Făgăraș, în Stațiunea Climaterică Sâmbăta, pe malul râului Sâmbata, într-o zonă foarte liniștită. Complexul turistic este format din 2 corpuri: Nicodor și Nicodora, având 42 de locuri dispuse în 18 camere.

Nicodora are o capacitate de cazare de 16 de locuri repartizate pe 6 camere twin si un apartament. Fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu și televizor.

Nicodor are capacitate mai mare, are 12 camere și 26 locuri. De asemenea, camerele sunt tip twin și double și un apartament de 4 locuri. Fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu și televizor.

Camerele şi apartamentele au vederea spre Valea Sâmbetei sau spre pădure, oferind turiștilor o priveliște plăcută şi relaxantă. Izvoare repezi de munte, păduri cu arbori multiseculari, contribuie la crearea unei atmosfere de basm în oricare dintre cele patru anotimpuri. Toate camerele şi apartamentele sunt mobilate cu mobilier din lemn natur, au baie cu duş, uscător de par, tv, balcon, toaletă proprie.

Complexul are restaurant propriu, meniul taberei este propus de bucătar cu experiență, ținând cont de vârstă, dar și de participanții care au intoleranțe sau alergii alimentare, ori cultura și religia nu le permit anumite alimente.

Restaurantul are 2 saloane cu un farmec unic, creând ambianţă plăcută, bucătăria tradiţională românească fiind ridicată la rang de artă. Porțiile îndestulătoare, apa de izvor și aerul curat contribuie la stare de liniște, de inactivitate (caracteristică odihnei de după prânz). Marea majoritate a produselor culinare sunt ECO, provin din ferma proprie şi sunt gătite după reţete tradiţionale din ţara Făgăraşului, moştenite de generaţii şi date mai departe din generație în generație, complexul turistic fiind o afacere de familie.

Masivul Făgăraș, de la est la vest măsoară în linie dreaptă, aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km. Munții Făgăraș seamănă cu o imensă coloană vertebrală orientată de la est la vest având „coastele” (culmile) orientate către nord și respectiv, sud. Culmile din partea nordică sunt cu mult mai scurte și mai abrupte decât cele din partea sudică, care sunt foarte lungi și domoale.

Mânăstirea de călugări Brâncoveanu, construită de domnitorul cu acelaşi nume, fascinează prin peisajul ce o înconjoară, prin frumuseţea arhitecturii clădirilor ce o compun, curtea interioară imensă şi frumos îngrijită, plină de flori, cu lacul cu păstrăvi şi apa limpede din spatele ei, toate acestea întregind imaginea locului.

Plecând de la Cabana Valea Sâmbetei, care este o importantă poartă de acces în masivul Făgăraş, putem vizita o multitudine de obiective din patrimoniul natural (creasta Făgăraşului, vârful Moldoveanu, vârful la cheia Bindei, Căldarea Mare a Sâmbetei etc), dar şi obiective din patrimoniul naţional ortodox (chilia Părintelui Arsenie Boca).

Obiective turistice și împrejurimi 

  • Mânăstirea Sâmbăta (cunoscută și ca Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus)
  • Cabana Valea Sâmbetei (în Valea Sâmbetei, la limita golului alpin, la altitudinea de 1400 m)
  • Izvorul şi chilia Părintelui Arsenie Boca
  • Castelul Brâncoveanu din (comuna) Sâmbăta de sus
  • Parcul de aventuri „Drăguș” (la 2,7 km/ aprox. 35 min. de Complexul Nicodor)
  • Cetatea Făgăraşului
  • Barajul Voila (lacul de acumulare Voila a râului Olt, de unde se pot vedea câteva din vârfurile de peste 2500 m: Moldoveanu, Negoiu, Viștea Mare, Lespezi, Cornul Călțunului, Vânătarea lui Buteanu ș.a.)
  • Abația Cârța (unica mănăstire cisterciană din România, ctitorită la 1202)
  • Oraşul Sibiu – cu tot ceea ce ne oferă acest centru de istorie şi cultură.