Pensiunea Belmonte are o capacitate totală de 33 de locuri, din care 29 pentru participanții în tabără. Unitatea de cazare este pretabilă pentru taberele care impun un lucru mai aplicat cu copiii, pe grupe de mici dimensiuni.
În vecinătatea Complexului Nicodor se pot organiza tabere pe mai multe tematici, chiar la poalele munților Făgăraș, în imediata apropriere a Mănăstiri Brâncoveanu, într-un cadru feeric, râul Sâmbăta străbătând curtea și creând efectul de curent al aerului ozonat din pădure.
Bucătăria pensiunii se bucură de măiestria proprietarului, are sală de mese și un foișor pentru desfășurarea atelierelor tematice în aer liber.
Masivul Făgăraș, de la est la vest măsoară în linie dreaptă, aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km.
Masivul Făgăraș, de la est la vest măsoară în linie dreaptă, aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km. Munții Făgăraș seamănă cu o imensă coloană vertebrală orientată de la est la vest având „coastele” (culmile) orientate către nord și respectiv, sud. Culmile din partea nordică sunt cu mult mai scurte și mai abrupte decât cele din partea sudică, care sunt foarte lungi și domoale.
Mânăstirea de călugări Brâncoveanu, construită de domnitorul cu acelaşi nume, fascinează prin peisajul ce o înconjoară, prin frumuseţea arhitecturii clădirilor ce o compun, curtea interioară imensă şi frumos îngrijită, plină de flori, cu lacul cu păstrăvi şi apa limpede din spatele ei, toate acestea întregind imaginea locului.
Plecând de la Cabana Valea Sâmbetei, care este o importantă poartă de acces în masivul Făgăraş, putem vizita o multitudine de obiective din patrimoniul natural (creasta Făgăraşului, vârful Moldoveanu, vârful la cheia Bindei, Căldarea Mare a Sâmbetei etc), dar şi obiective din patrimoniul naţional ortodox (chilia Părintelui Arsenie Boca).
Obiective turistice și împrejurimi
- Mânăstirea Sâmbăta (cunoscută și ca Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus)
- Cabana Valea Sâmbetei (în Valea Sâmbetei, la limita golului alpin, la altitudinea de 1400 m)
- Izvorul şi chilia Părintelui Arsenie Boca
- Castelul Brâncoveanu din (comuna) Sâmbăta de sus
- Parcul de aventuri „Drăguș” (la 2,7 km/ aprox. 35 min. de Complexul Nicodor)
- Cetatea Făgăraşului
- Barajul Voila (lacul de acumulare Voila a râului Olt, de unde se pot vedea câteva din vârfurile de peste 2500 m: Moldoveanu, Negoiu, Viștea Mare, Lespezi, Cornul Călțunului, Vânătarea lui Buteanu ș.a.)
- Abația Cârța (unica mănăstire cisterciană din România, ctitorită la 1202)
- Oraşul Sibiu – cu tot ceea ce ne oferă acest centru de istorie şi cultură.