Tabăra conține o suită de ateliere și se adresează participanților care doresc șă-și îmbunătățească comunicarea și relațiile interumane atât în familie cât și cu persoanele de care sunt înconjurate

  • Tabără urbană de 5 zile
  • Vârstă: 12-13 ani
  • Gen: feminin preadolescent
  • Program Luni-Vineri
  • Orar: 8:30-18:30

Structura atelierelor este special concepută atât pentru părinți cât și pentru copii, acestea având ca scop imbunătățirea relației Tată-Fiu prin diferite activități care dezvoltă comunicarea

 

 

Modulul 1. Activități

Când copiii se apropie de vârsta adolescenței devine din ce în ce mai dificil pentru părinți să păstreze o bună relație cu aceștia.

Dragi părinți,

știm că e din ce în ce mai dificil să Petreceţi timp împreună cu copiii. Poate nu aveți chef sau răbdare să Creaţi momente speciale pentru ei. Vă recomandăm să vă Manifestaţi afecţiunea cât de des puteți față de ei. Abia așteaptă, dar maschează impecabil. Nu ne permitem să dăm sfaturi nimănui, dar e foarte important să Rămâneţi implicaţi în viața lor. Păstraţi-vă interesul și arătați-le că vă pasă de ei.

 


Toți participanții sunt invitați la „Ateliere serioase de joacă” care sunt reprezentate de cele 4 categorii de jocuri (d.p.d.v. antropologic):

jocuri de competiție (miza întrecerii implică strategii pentru a fi recunoscut ca cel mai puternic, cel mai curajos, cel mai inteligent, cel mai indemânatic învingător, improvizații spontane, șicane stânjenitoare, inconveniente tactice, perseverență etc.): Țară, țară vrem ostași, Leapșa, Lapte gros, Coarda, Statuile, Șotron, ș.a.m.d.

jocuri de rol sau jocuri de simulare (miza jocului depinde de acceptarea temporară a iluziei unui rol, jucătorii devenind ei însiși un personaj mitic, fantastic, realist etc. și conformându-se ca atare regulilor jocului și conveției asumate): Rândunică mută-ți cuibul, Baba Oarba, Rațele și vânătorii, Hoții și vardiștii, Popa prosu’, ș.a.m.d.

jocuri de dicție sau jocuri de cuvinte (la granița dintre jocurile de competiție și cele de rol): Păsăreasca, Frământările de limbă, Spânzurătoarea, Telefonul fără fir, Fazan, ș.a.m.d.

jocuri de vertij (impun distorsionarea percepției lucide specifică realității cotidiene și instaurează transă ludică haotică): Roaba, Datul în leagăn, Bătaie cu apă, Învârtitul pe loc, Roata, Elasticul, ș.a.m.d.

 


Este important ca fiecare participant să deţină următoarele materiale: ținută sport adecvată mişcării, o mapă, coli şi/sau un caiet, instrument de scris – pentru a păstra materialele primite, să poată colecta și nota informații pentru ateliere.