Oferta taberelor educaționale din perioada iarnăprimăvară 2024
este prezentată mai jos după tematică, perioade și locațiile partenere:

„Focul de tabără” este un program de educație socială și responsabilitate civică, organizat prin tabere tematice cu program, prin care antrenăm gândirea, imaginația, sentimentele, memoria și motivația fiecărui participant. Activitățile planificate includ: Ateliere educaționale și interactive |  Jocuri de competiție, de rol și de limbă, outdoor și indoor  |  Drumeții educative  |  Prezentări și discuții tematice  |  Descoperire personală și dezvoltare abilități prin activități ludice. 

Fiecare tabără educațională montană este în fapt un program de învățare și dezvoltare care se desfășoară într-un cadru natural montan. Aceste tabere oferă participanților o experiență educațională într-un mediu favorabil să învețe și să se angajeze într-o varietate de activități educaționale, ateliere și aventuri în aer liber. Un astfel de program poate combina educația serioasă cu momente de joacă și explorare.


Unitatea de cazare parteneră

Rezervă una dintre perioadele de mai jos

Tematica: Descoperire personală și dezvoltare de abilități prin „Activități montane și educație ecologică”

3 – 7 ianuarie 2024 19 – 23 februarie 2024 27 aprilie – 1 mai 2024
Pensiunea Hanul Constantinilor   1.900 lei  1.900 lei 
Complex turistic7 Crai 2.050 lei
(perioadă indisponibilă)
  2.050 lei 
(perioadă indisponibilă)
Pensiunea Belmonte 1.750 lei
(perioadă indisponibilă)
1.750 lei 1.750 lei
Complex turisticNicodor   1.810 lei  
PensiuneaIzvoarele Doftanei 1.910 lei 
(perioadă indisponibilă) 
   
Pensiunea Cabana Dianthus”    1.910 lei   

Prețul reflectă activitățile pe durata taberei de 5 zile/ 4 nopți: pachetul educațional pe tematica aleasă și programul de recreere activă asistată de animatori și supravegheată de echipa organizatoare, cazarea și masa (pensiune completă) în unitatea de cazare parteneră. Prețurile afișate includ TVA. Activitățile sunt centrate pe categoria de vârstă 7-14 ani, dar la cerere se pot adapta și pentru 15-18 ani.

Prețul taberei nu include: transportul participanților, nici intrările la obiectivele turistice sau de agrement și nici testele medicale și avizele epidemiologice.

Tabăra se poate achita și în rate. Plățile pentru achiziția unei tabere se fac în conturile bancare ale Asociației AdLittera și către Unitate de cazare parteneră prin reprezentatul grupului organizator de tabără sau, în cazuri participanților individuali, prin părinții sau tutorii legali ai participanților minori, conform Contractului.


Oferta generală pentru perioada iarnă-primăvară 2024 se poate descărca de aici (în format PDF) și cuprinde detalii despre unitățile partenere și zonele turistice, tematica taberei în anumite perioade. Consultați periodic această pagină pentru că frecvența mare a modificărilor reflectă disponibilitatea perioadelor dedicate taberelor. Ofertele se pot personaliza, iar participanții pot beneficia de unele avantaje educaționale, doar în situația în care grupul constituit este mai mare de 35 de copii participanți.


„Focul de tabără” este un program de învățare și dezvoltare care se desfășoară într-un cadru natural, urban sau montan. Taberele noastre oferă participanților o experiență educațională într-un mediu înconjurător de munte, permițându-le să învețe și să se angajeze într-o varietate de activități educaționale, ateliere și aventuri în aer liber. Un astfel de program poate combina educația serioasă cu momente de joacă și explorare.

Caracteristicile taberelor noastre educaționale variază datorită tematicii de bază, dar toate cuprind:

  • Educație în aer liber: Unul dintre punctele centrale ale taberei educaționale montane este învățarea în aer liber. Chiar dacă este o activitate meteodependentă, participanții pot explora natura, învăța despre biodiversitate, geologie, ecologie și alte aspecte ale mediului montan.
  • Ateliere de educație ecologică: Taberele noastre montane oferă adesea ateliere educaționale care pot acoperi o gamă variată de subiecte, cum ar fi știința mediului, ecologia, conservarea naturii, geografia și altele.
  • Activități recreative: Programul zilnic include 3 activități recreative, cu activități care promovează și încurajează sănătatea și activitatea fizică. În fiecare seară se organizează disco/ karaoke / bal tematic / vizionare film ș.a.
  • Experiențe culturale: Participanții pot învăța și despre cultura locului, precum tradițiile locale, gastronomia specifică regiunii montane și aspectele culturale unice ale locului.
  • Cooperare și colaborare în grupe și echipe: Încurajăm activitățile de echipă și dezvoltarea abilităților de colaborare. Acestea implică fie construirea de refugii în natură sau completarea de sarcini în echipă în mediul montan.
  • Leadership și abilități de supraviețuire: Unele programe pot include instruire, prin diverse ateliere, în leadership, abilități de orientare, prim ajutor în mediul montan și alte competențe esențiale.
  • Distracție și explorare: Chiar dacă educația este un aspect important, tabăra noastră montană oferă și momente de relaxare și explorare a mediului înconjurător. Participanții pot să se bucure de jocuri în aer liber, activități de echipă și timp liber.
  • Conexiune cu natura: Un obiectiv cheie este să se dezvolte o legătură profundă între participanți și natură, prin ateliere de conștientizare și conservare a mediului înconjurător.
  • Siguranță: Siguranța este o prioritate în taberele montane. Echipamentele de protecție și îndrumarea adecvată sunt esențiale.

Taberele noastre educaționale oferă oportunități excelente pentru învățare, descoperire personală și conectare cu natura. Taberele sunt ideale pentru cei care doresc să combine educația serioasă cu aventura și joaca în mediul montan.

Fii sprințar!

Rezervă timpuriu! Primul venit este primul servit!

Rămâi ludic!

Completează formularul și trimite mesaj cu intenția ta, aici.